Sanntidsanalyser - Maskinlæring - Kunstig intelligens

Ruter har som mål å tilby bærekraftig bevegelsesfrihet, som blant annet innebærer å utforske alle muligheter teknologien gir. Befolkningens økende forventninger til sømløse reiser - å komme seg fra der man er til dit man skal - krever at våre mobilitets- og informasjonstjenester tilpasses kontinuerlig til nye kommunikasjons- og reisevaner.
 
Ruter ligger langt fremme i internasjonal målestokk i forhold til å ta i bruk ny teknologi for å realisere kundenes forventninger til personlige tjenester. 

Våre nye tjenester forutsetter at «alt og alle» er on-line og vår tekniske plattform er datasentrisk og hendelesdrevet.  Vi strømmer data fra sensorer ombord i kjøretøy, kunder som samtykker og andre relevante kilder - til vår sky-baserte plattform hvor all prosessering finner sted.  Dette setter oss i stand til å håndtere hendelser og driftsforstyrrelser i sanntid.  Vårt mål er å kunne benytte innsikten disse datastrømmen gir til å forutsi hendelser og dermed kunne levere bedre tjenester til våre kunder. Med noe erfaring, vil vi etter hvert bedre kunne balansere tilbud til etterspørsel.


Se for deg et scenario der du har gitt din smarttelefon tillatelse til å gi Ruter innsikt om dine reisevaner: Det oppstår en uønsket trafikksituasjon og alt står stille.  Plutselig ser alle passasjerene på bussen at informasjonsskjermen gir beskjed om å gå inn på sin respektive reiseplanlegger for spesifikk informasjon. Fordi du har gitt din tillatelse, bruker vi kunstig intelligens for å finne ut at du sannsynligvis er på vei til det samme stedet som du ellers ville være på denne tiden av døgnet. Dermed får du opp en alternativ rute som vil bringe deg utenom trafikkproblemet, slik at du allikevel kommer frem til din ønskede destinasjon med minimal forsinkelse. 


Ruter er godt i gang med å tilrettelegge for autonome kjøretøy og skal kjøre flere pilotprosjekter allerede i 2019! Nå skal vi ha på plass en ledergruppe som skal bringe oss til det neste teknologiske nivået.

 
Vi søker smidig leder for vårt Data Science-team!

 

 • Du brenner for Lean Startup, teknologi, IT arkitektur, kontinuerlige leveranser og endring.
 • Du vil sørge for at både teamet og enkeltmenneskene trives og yter optimalt.
 • Du vil lede dataforvaltnings-teamet med å bidra i kampen om kundeopplevelsen mot giganter som Google, Apple og Uber!
 • Du vil bidra til å ta Ruter til det neste nivået og skape en kontinuerlig forbedrings- og læringskultur.
 • Du er en kreativ fasilitator som tar eierskap til problemer, og hjelper organisasjonen og teamene til å jobbe smidig med fokus på godt samarbeid.
 • Du er nysgjerrig og leken med fokus på å spille andre gode.
 • Du er en forkjemper for smidig praksis, kontinuerlige leveranser og kontinuerlig forbedring. 

Arbeidsoppgaver
I tillegg til å coache og fasilitere dataforvaltnings-teamet vårt, vil du ha ansvar for:

 • eierskap og oppfølging av leverandører og kontrakter innenfor enhetens områder.
 • sikring av tilgjengelighet og kvalitet på definerte datastrømmer - fra der de skapes til der de konsumeres
 • utvikling og forvaltning av datavarehus
 • utvikling og forvaltning av verktøy for sanntidsanalyser
 • utarbeidelse og forvaltning av definisjoner for masterdata
 • utvikling av prediktive algoritmer
 • definisjon og implementering av teknologi og rammeverk for maskinlæring 
 • definisjon og implementering av teknologi og rammeverk for kunstig intelligens

Ruters IT miljø er i sterk vekst og består i dag av drøyt 160 eksperter innen et bredt spekter av teknologier og fagområder. Vi fokuserer på CI/CD, DevOps, event-sourcing, micro services og bruker teknologier som bl a inkluderer Apache Kafka, Sparc, Elastic Search og MQTT. 

Ruter utviklingsaktiviteter følger smidige metoder og er organisert i flere multifunksjonelle, selvorganiserende DevOps-team - hvert team med selvstendig og totalt ansvar for «sin del» som jobber etter prinsippene continuous integration & continuous deployment.

Sammen med de øvrige lederne i Ruters nyopprettede Digitale Plattformer og Systemer (DPS), vil du utgjøre et team som leder flere selvorganiserende team med stor frihet til å sette sine egne rammer basert på behov definert av markedsområdene. Vi skal løfte innsiktskulturen i Ruter til stadig nye høyder!


Personlige egenskaper
Vi ser etter deg som har riktig verdisett og ledelsesfilosofi. Du tror at alle kan utvikle seg og bli bedre, at motivasjon må komme innenfra, og at åpenhet og tillit er helt sentrale premisser. Du ønsker frihet og mulighet til å lykkes gjennom andre, og å forme både teamet og organisasjonen rundt. Som leder har du allerede erfaring med teknologi, dataforvaltning, mennesker, teamutvikling og har lyst til å lage verdensledende produkter!

Vi ser etter deg som har en sterk evne til å motivere andre, og til å bygge bro mellom ulike miljøer og fagområder. Du er ikke redd for å ta opp utfordringer, gi tilbakemeldinger, eller være pådriver for å fjerne hindringer for teamet. Vi tror at du liker å utfordre status quo og gjør det på en positiv måte. 


Du tar ansvar, er nysgjerrig og skaper fort gode relasjoner – og du vet hvilke grep du må gjøre som fagleder for å skape gode resultater gjennom andre. 


Kvalifikasjoner

 • Du har en høyere teknisk utdanning og har inngående kunnskap innen dataforvaltning og ovennevnte arbeidsoppgaver. 
 • Du har opplevd gode og dårlige prosjekter, virksomheter og team.
 • Du er glad i håndverket som leder for dataforvaltning og er klar for å ta steget opp og være med på å skape noe større.
 • Du har kjennskap til smidig metodikk, og gjerne erfaring med testdreven utvikling, kontinuerlig integrasjon og kontinuerlige leveranser.
 • Din erfaring fra utvikling, implementering og forvaltning av komplekse prosesser og problemstillinger, har gitt deg verdifull innsikt i å drive sterke miljøer på tvers av ulike fag.
 • Du har mye energi, lyst å skape endring, kan tenke annerledes og står på når det trengs. 


Om Ruter
Ruter As er administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, som planlegger, bestiller og markedsfører kollektivtrafikktilbudet. Aksjonærene er Oslo kommune (60 %) og Akershus fylkeskommune (40 %), og Ruter er deres kompetanseorgan for kollektivtrafikk.


Årlig foretas det ca 371 millioner reiser med Ruters transportmidler, det tilsvarer 55 % av kollektivtrafikken i Norge. T-bane, buss, trikk og båt sørger for effektiv og miljøvennlig transport og bidrar til å gjøre hovedstadsområdet til et attraktivt område å bo, arbeide og feriere i.

Vi har som mål å få flere til å reise kollektivt. Ruter er en viktig samfunnsaktør og vårt arbeid påvirker hverdagen til veldig mange mennesker. Vi har stor respekt for oppgaven og et stort engasjement for jobben.

Ruter har 260 ansatte, en omsetning på ca 8 milliarder og holder til i trivelige lokaler i Oslo sentrum.


 Om stillingen

Firma Ruter AS
Sted Dronningens gate 40
By OSLO
Fylke Oslo
Nettside Klikk her
Arbeidstittel Leder for Data Science
Tiltredelse Snarest
Lønn Etter avtale
Stillinger 1
Følg oss på
Jobreg ID 79736
Søknadsfrist Snarest

Vis min interesse
Lagre

Opprett jobbsøk-profil

Ved å opprette profil i Jobreg blir du tilgjengelig i søket for en rekke rekrutterere og bedrifter som ser etter kandidater. Registrering i Jobreg er gratis!

Opprett profil
Kontaktperson
Petter Fafalios
Rådgiver & Partner
+47 959 47 273
pf@kingbird.no


4 Ledige stillinger

Søk her Tilbake