Er du Handelsbanken sin nye Fagspesialist innen Kryptovaluta?
HANDELSBANKEN

Er du Handelsbanken sin nye Fagspesialist innen Kryptovaluta?

HANDELSBANKEN
Handelsbanken i Norge er en av landets ledende banker både i privat- og bedriftsmarkedet. Handelsbanken er representert i hele landet med 39 kontorer og rundt 900 ansatte. I tillegg til tradisjonell bankvirksomhet tilbyr Handelsbanken tjenester innen Capital Markets. Handelsbanken i Norge er en del av Svenska Handelsbanken AB (publ.). Banken ble etablert i 1871. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Banken er notert på NASDAQ Stockholm. Vår desentraliserte arbeidsform innebærer at det enkelte bankkontor har totalansvar for alle kunder innen sitt geografiske markedsområde. I Handelsbanken tar vi utgangspunkt i den enkelte kundes situasjon og behov, og utarbeider individuelt tilpassede løsninger. Vi har blant landets mest fornøyde kunder, og det er vi stolte av.
Handelsbanken søker fagspesialist innenfor kryptovaluta, til arbeidet med bankens etterlevelse av hvitvaskingsloven overfor kunder som handler med virtuell valuta. Dette er en nyopprettet stilling der du vil ha et overordnet fagansvar for kryptovaluta og virtuelle eiendeler. Bruk av kryptovaluta for å tilsløre midlenes opprinnelse og mistenkelige forhold knyttet til transaksjoner er en problemstilling for bankens team innenfor svindel, sanksjonsetterlevelse, terrorfinansiering og anti-hvitvasking.

Stillingen er organisert under Analysis & Risk Assessment. Dette er en underavdeling innenfor antihvitvask og har ansvar for risikovurdering, risikostyring, finansiell etterretning, samt kunderisikoklassifiserings- og transaksjonsovervåkningsmodeller. Analysis & Risk Assessment består i dag av et tverrfaglig miljø på ca. 20 personer med variert bakgrunn innenfor juss, økonomi og granskning. Avdelingen er lokalisert på Tjuvholmen i Oslo, og stillingen rapporterer til leder i Analysis & Risk Assessment.

Er du den rette, vil du få muligheten til å jobbe med et spennende fagområde i stadig utvikling, sammen med gode kollegaer. Hos oss vil du blant annet delta med kartlegging og analyser av kryptovaluta og virtuelle eiendeler. I tillegg vil du bidra til metodeutvikling og kompetansedeling innenfor bankens antihvitvaskingsarbeid.

Arbeidsoppgaver:
  • Ansvarlig for fagområdet kryptovaluta og virtuelle eiendeler. Dette innebærer at du vil være en ressursperson på tvers av avdelinger og fagområder, og bistå fortløpende ved ulike problemstillinger.
  • Holde deg faglig oppdatert innen metoder og kriminalitetstrender, og dele dette på tvers av organisasjonen.
  • Arbeide operasjonelt med ulike problemstillinger knyttet til kryptovaluta, derav vurdering knyttet til onboarding av nye kunder (KYC), fortløpende transaksjonsmonitorering, utredninger, blokkjedeanalyser og rapportering av mistenkelige transaksjoner.
  • Bistå i arbeidet med bankens risikovurdering, rutiner og veileder, med særlig fokus på kryptovaluta og virtuelle eiendeler.
  • Opplæring og kompetanseoverføring internt i Handelsbanken.
  • Representere Handelsbanken i bransjefora, seminarer og konferanser relatert til kryptovaluta og virtuelle eiendeler, og delta aktivt i kunnskapsutveksling og nettverksbygging med andre bransjeaktører.
  • Samarbeid med data analytikere for å analysere og utvikle metodikk/modeller for å utføre og sikre nøyaktig kjedeanalyse.
Hvem er du?
Vi ser etter deg med relevant høyere utdannelse innenfor økonomi/statsvitenskap/jus/ politi eller andre relevante fagområder. Det er også ønskelig med erfaring fra arbeid innen antihvitvaskingsarbeid og bekjempelse av økonomisk kriminalitet. Har du erfaring med kryptovaluta/virtuell valuta, er dette et pluss, men ikke et krav. Du må imidlertid ha stor interesse og nysgjerrighet for kryptovaluta.
For å lykkes i denne rollen er det avgjørende at du har analytiske ferdigheter og gode kommunikasjons- og formidlingsevner både på norsk og engelsk. Det er ønskelig med erfaring fra prosjektledelse, da dette er en stilling som stiller krav til å arbeide selvstendig, være initiativtager og utvikle et nytt kompetanseområde på tvers av banken. Du er en pådriver med høy gjennomføringsevne som ønsker å bidra til at nødvendige tiltak iverksettes. I tillegg har du gode samarbeidsevner, er grundig og et sterkt ønske om å lykkes sammen med resten av teamet.

Hva vi tilbyr
I banken har vi en god plattform for faglig og personlig utvikling, og du vil få anledning til å utvikle og utfordre din kompetanse. Vi er en arbeidsplass som verdsetter work-life balance, med hyggelige og inkluderende kollegaer. Du vil få muligheten til å påvirke din egen stillingsbeskrivelse og arbeidsoppgaver, samt påvirke retningen for et viktig satsingsområde innen kryptovaluta og antihvitvaskingsarbeid. 
Handelsbanken ønsker å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass med like muligheter for alle, uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Vi oppfordrer derfor alle til å søke og ber deg legge ved CV.

Er du fortsatt nysgjerrig?
Hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen, håper vi på å høre fra deg! Om du har spørsmål til stillingen eller rollen, kan du ta kontakt med  Stian Iversen (995 27 314) eller Tanja Ek (986 48 674). For å søke på stillingen kan du enkelt søke gjennom vårt rekrutteringssystem.
 

Om stillingen

Firma HANDELSBANKEN
Sted Tjuvholmen allé 11
By Oslo
Fylke Oslo
Nettside Klikk her
Arbeidstittel Fagspesialist Kryptovaluta
Stillinger 1
Jobreg ID 370797
Søknadsfrist 30.04.2024

Vis min interesse
Lagre

Opprett jobbsøk-profil

Ved å opprette profil i Jobreg blir du tilgjengelig i søket for en rekke rekrutterere og bedrifter som ser etter kandidater. Registrering i Jobreg er gratis!

Opprett profil
Kontaktpersoner
Tanja Ek
Konsulent - Research & Analyse
tanja.ek@orion.no


4 Ledige stillinger


Søk her Tilbake