Lyst til å ta ansvaret for teknisk testing og helhetlig testansvar i et programvarehus som digitaliserer en hel bransje?
Skogdata AS

Lyst til å ta ansvaret for teknisk testing og helhetlig testansvar i et programvarehus som digitaliserer en hel bransje?

Skogdata AS
Skogdata er et norsk programvarehus og en av hjørnestenene i skogindustrien. Vi støtter en av Norges viktigste næringer med teknologistøtte og digital samhandling gjennom alle leddene i verdikjeden – fra skogeier til industri. Våre systemer brukes til blant annet kjøp og salg, måling, klassifisering, logistikk og transport av tømmer. Skogdata sine kunder består av aktører gjennom hele denne verdikjeden, og den samme næringen er også våre eiere. Dette setter oss i en unik posisjon til å påvirke bransjen i digitaliseringen de kommende årene. Vi holder til i moderne lokaler i Helsfyr Atrium – i øverste etasje med fantastisk utsikt utover hele Oslo. Vi har dyktige folk med variert kompetanse og jobber med de nyeste teknologiene og metodikkene. For øyeblikket er vi 35 ansatte. Vi har solid økonomi og vil omsette for 70 mill. i 2024.
Skogdata er skognæringens teknologiselskap, og eksisterer fordi partene i skognæringen gjennom å etablere et felleseid selskap, ønsket å samarbeide for å skape best mulige løsninger på tvers av virksomheter og gjennom hele verdikjeden.

Skog blir stadig viktigere som fornybar naturressurs i møte med to av verdens store utfordringer, klimaendringer og matproduksjon. Trevirke blir allerede til medisin, drivstoff, dyrefor, fiskefor med mer.

Skogdata utvikler og leverer systemer for drift og digital samhandling gjennom alle leddene i verdikjeden – fra skogeier som tilgjengeliggjør skogsområder for hogst og alle ledd helt fram til industrien. Systemene brukes til blant annet kjøp og salg av skogsvirke fra skogeier til skogindustri som sagbruk, masseindustri, kjemisk industri eller plateproduksjon. Videre sørger våre systemer for at hogst og framkjøring av tømmeret skjer effektivt i skogen og at tømmerbilsjåføren vet hvor han skal hente tømmeret, hvor det skal leveres og hvilken rute han skal kjøre. Videre sørger løsningene for rasjonell innmåling av skogsvirke på industritomt, tømmerterminal for jernbanetransport eller havn.

Rollen
Vi har nå en ledig rolle som Testleder / Teknisk tester. Med et betydelig utviklingsteam, omfattende systemer og 3 funksjonelle testere så er dette en nøkkelrolle for å sikre at våre produkter holder den gjennomgående høye standarden vi og brukerne forventer.

Dette innebærer å ta ansvar for at vi utfører tester på tvers av systemene og følger opp hele systemporteføljen (verdikjeden) for å identifisere eventuelle utfordringer da systemer har avhengigheter. I dagens QA-team har vi lagt et godt grunnlag i form av rutiner og teknologi, men vi har fortsatt store muligheter for å ta ytterligere steg i best mulig test-dreven utvikling. Med andre ord får du muligheten til å sette ditt preg på hvordan vi jobber med testing og det vil være du som er vår fremste fagressurs på teknisk testing, og som dermed også må ivareta behovet for helhetlig testing på tvers av utviklere, funksjonelle testere og brukere.

Rollen innebærer derfor planlegging og gjennomføring av både manuelle og automatiserte testaktiviteter, og i løpet av testperioden vil du være ansvarlig for å følge opp testprosessen og resten av teamet. Du vil jobbe kontinuerlig for å utforme og forbedre testprosessene for å sikre at sluttproduktet oppfyller kravene til kvalitet og funksjonalitet. Som testleder må du sikre kvalitet i alle leveranser, og du vil derfor spille en viktig rolle i Go/No-go møter, der du er villig til å utfordre status quo og stille de kritiske spørsmålene. Beslutningene om Go / No-Go har vi p.t. gjort i fellesskap.

I testprosessen benytter vi oss av ulike testmetoder for å sikre at systemene oppfyller kravene til høy kvalitet. I dag legger vi spesielt stor vekt på automatisert testing, som har blitt et kjernefokus for å oppnå mer effektive testprosesser. Skogdata har som mål å øke graden av automatiserte tester, og evnen til å ha et øye for hva som kan automatiseres blir derfor en viktig del av din rolle. Det er god praksis for testing i Skogdata i dag, og utviklerne er flinke til å teste selv det de leverer fra seg. Samtidig er det viktig at du som testleder evner å veilede og støtte utviklerne, og jobber aktivt med automatisering av tester for å realisere våre mål.

Skogdata bruker TestRail som et teststyringsverktøy, mens de automatiserte testene skrives i Cypress ved hjelp av Javascript, som også er et viktig verktøy for API-testing og UI-testing. Vi bruker også Aqua, som er sømløst integrert med Cypress, for programmering og skriving av tester. Postman er et annet viktig verktøy for API-testing, i tillegg til Cypress. KI benyttes også.

Stillingen innebærer lite reising og arbeidsstedet vil i hovedsak være på Helsfyr, men med mulighet for å benytte hjemmekontor noen dager hver uke.

Hva kan vi tilby?
Vi i Skogdata synes det er gøy å gå på jobb fordi vi får jobbe med ny teknologi, moderne metodikk og verktøy i tillegg til at arbeidet vi gjør påvirker mange aktører i en stor næring som betyr mye både for miljøet og Norge. Når vi samtidig får anledningen til å jobbe variert, samt være med på å utvikle produkter og følge disse over tid, så bidrar det til at den største årsaken til at folk slutter i Skogdata er fordi ansatte går av med pensjon. Andre gode grunner til å jobbe i Skogdata er; 
 
  • Høy tillit og frihet, og muligheten til å sette ditt preg på selskapet og skogbransjen
  • Godt arbeidsmiljø hvor alle bidrar og ønsker det beste for hverandre
  • Fleksibel arbeidshverdag som gir rom for et balansert jobb- og privatliv
  • Videreutvikling gjennom kurs og sertifiseringer
  • Flotte lokaler med fantastisk utsikt utover hele Oslo, med kort vei til offentlig transport
  • God kantine og subsidiert kantineordning
  • Bedriftshelsetjeneste, gode forsikringer og svært god pensjonsordning
Vi ser etter smarte hoder med grønne hjerter. Trenger du nye utfordringer og ønsker deg en fremtid hos oss - så gleder vi oss til å treffe deg.

Hvem tror vi at du er?
Vi tror du har en genuin interesse for testfaget, og liker å holde deg oppdatert.
 
  • Du har noen års erfaring innen testing, og har benyttet Cypress og Javascript. Vi ser først og fremst etter deg som har teknisk testkompetanse og som også kan og ønsker å ta helhetlig ansvar for test i et unikt programvarehus som digitaliserer en hel bransje
  • Du har erfaring fra API-testing, gjerne Postman
  • Det er en fordel om du har erfaring med SQL
  • Det er fordel om du har erfaring fra forretningskritiske systemer og dermed forstår viktigheten av god kodekvalitet, ytelse, sikkerhet og oppetid.
  • Som person er du utadvendt og liker å prate med folk
  • Du er en lagspiller som bidrar til godt samarbeid
  • Du kommuniserer godt på norsk, både skriftlig og muntlig
Høres dette interessant ut?
Rekrutteringsprosessen gjennomføres av Glasspaper Recruitment som ivaretar kommunikasjon med alle søkere. Har du spørsmål kan disse rettes til våre rådgivere i Glasspaper, Nora Halvorsen på telefon 92 83 56 82 eller e-post nora.halvorsen@glasspaper.no og Thomas Schibbye på telefon 410 43 853 eller e-post ts@glasspaper.no.
 

Om stillingen

Firma Skogdata AS
Sted Innspurten 15
By Oslo
Fylke Oslo
Nettside Klikk her
Arbeidstittel Testleder / Teknisk tester
Tiltredelse Etter avtale
Lønn Etter avtale
Stillinger 1
Jobreg ID 369231
Søknadsfrist Snarest

Vis min interesse
Lagre

Opprett jobbsøk-profil

Ved å opprette profil i Jobreg blir du tilgjengelig i søket for en rekke rekrutterere og bedrifter som ser etter kandidater. Registrering i Jobreg er gratis!

Opprett profil
Kontaktpersoner
Thomas Schibbye
COO - Glasspaper Group AS
+4741043853
thomas.schibbye@glasspaper.no


3 Ledige stillinger

Nora Halvorsen
Rekrutteringsrådgiver
nora.halvorsen@glasspaper.no
2 Ledige stillinger

Søk her Tilbake