Er du Ferdes nye finansanalytiker?
Ferde AS

Er du Ferdes nye finansanalytiker?

Ferde AS
Ferde AS er et regionalt bompengeselskap som med mandat fra staten finansierer samferdselsprosjekter og driver bompengeinnkreving på sør- og vestlandet. Vår visjon er å sørge for effektiv finansiering av fremtidens samferdsel. Verdiene våre er Åpen, Pålitelig, Etterrettelig og Nyskapende.
For å imøtekomme vårt kompetansebehov innen økonomi og finans søker vi en analytisk og nysgjerrig finansanalytiker.

Ferde AS er eid av de tre fylkeskommunene Vestland, Rogaland og Agder, og er ett av fem regionale bompengeselskaper i Norge. Selskapet har rundt 40 ansatte og er lokalisert sentralt i Bergen. Den samlede gjeldsportefølgen i selskapet er ca. 24 milliarder kroner. Selskapet hadde i 2023 samlede driftsinntekter på over 4,4 milliarder kroner og registrerte ca. 289 millioner kjøretøypasseringer. Ferde har et stort samfunnsansvar i å drive effektivt, for å sikre at mest mulig av bompengeinntektene går til prosjektene. Ferde har etablert et grønt rammeverk og er en betydelig aktør i det norske markedet for utstedelse av grønne obligasjoner. Rammeverket gir Ferde mulighet til å utstede grønne lån for å finansiere bybane, gang- og sykkelvei samt infrastruktur knyttet til kollektiv- og lavkarbon transport.

Ferde kan tilby deg en selvstendig, fleksibel rolle i et uformelt og godt fagmiljø med dyktige kolleger. Vi er en trygg og stabil arbeidsgiver med et viktig samfunnsoppdrag og gode rammer. Du vil få varierte oppgaver innen økonomi og finans og erfaring med forvaltning av en stor finansportefølje. Du vil jobbe tett sammen med økonomi- og finansdirektør og avløse denne ved behov. Ettersom vi er et lite team, vil du være tett på beslutningene. 

Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser, inkludert fleksibel arbeidstid og gunstige pensjons- og forsikringsavtaler. Stillingen rapporterer til Økonomi- og finansdirektør og er lokalisert i moderne lokaler sentralt i Bergen. 

Som vår nye finansanalytiker vil du være en sentral bidragsyter i den daglige driften av finansforvaltningen. Et viktig ansvarsområde er økonomisk analyse og planlegging av finansiering knyttet til bompengeprosjektene, samt tilhørende rapportering. Du vil bistå og ha ansvar for planlegging, gjennomføring og dokumentasjon knyttet til låneopptak, rentesikringer, plasseringer og overskuddslikviditet. Du vil inngå i arbeidet med selskapets finansielle risikostyring og rapportering, og bistå med forberedelse og gjennomføring av eksterne presentasjoner. Du vil ha dialog med Ferdes oppdragsgivere, finansmarkedet og andre interessenter både internt og eksternt. I rollen vil du være en ressurs med tanke på videreutvikling og forbedring av økonomi- og finansområdet i Ferde.

Hvem er du?

Vi søker deg som ønsker å bruke din erfaring og kompetanse innen økonomi og finans til å skape ny verdi og utvikling i selskapet. Vi ser etter deg som har mastergrad samt 2 til 5 års relevant arbeidserfaring. Det er en fordel om du har erfaring med eller kjennskap til forvaltning av låneporteføljer, risikostyring, økonomisk analyse og rapportering. 

Som person er du analytisk og nysgjerrig, og du har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Du er strukturert og nøyaktig samtidig som du evner å se helheten. Du er selvgående, proaktiv og har interesse for teknologi/systemer. Du snakker og skriver norsk og engelsk flytende, og er rustet for samarbeid med både internasjonale og nasjonale aktører. 
 

Ønsker du mer informasjon om stillingen?

Kontakt gjerne vår samarbeidspartner på rekruttering Jefferson Wells ved Veslemøy Selvik (mobil: 416 79 399) eller Nicolas Torres (mobil: 479 03 777) for en konfidensiell og uforpliktende prat .

Ferde inviterer til et mangfoldig og inkluderende arbeidsmiljø. Vi leter utelukkende etter de riktige kvalifikasjonene og tilrettelegger for riktig medarbeider. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, alder og kulturell bakgrunn. 

Søknadsfrist: 26.5.2024. 

Ferde AS er underlagt offentlighetsloven. Ved søknadsfristens utløp vil det vil bli utarbeidet en offentlig søkerliste som kan bli offentliggjort på forespørsel. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jmf. offentlighetsloven § 25. Dersom unntak fra offentlighet ikke blir tatt til følge, vil søkeren varsles om dette og gitt mulighet til å trekke søknaden. 

Om arbetet

Företag Ferde AS
Stad Fjøsangerveien 68
Stad Bergen
Kommun Vestland
Hemsida Click here
Titel Finansanalytiker
Tillträde Snarest
Jobb 1
Jobreg ID 379415
Sista ansökningsdag 26.05.2024

Show my interest
Spara

Skapa jobbsök-profil

Genom att skapa en profil på Jobreg kommer du finnas tillgänglig i sökningar för ett antal rekryterare och företag som letar efter kandidater. Registrering hos Jobreg är gratis!

Skapa profil
Kontaktpersoner

Veslemøy Selvik
Seniorrådgiver
Veslemoy.Selvik@jeffersonwells.no
1 Lediga jobb

Sök här Tillbaka